Figyelem, címváltozás! Kicsivel arrébb költöztünk, ide: 2220 Vecsés, Fő u. 112.

A legforgalmasabb repterek 2023-ban

A legforgalmasabb repterek 2023-ban

Ahogy a koronavírus-járvány éveiben drasztikusan lecsökkent a nemzetközi utazások száma, úgy a repterek forgalma is visszaesett. Bár a Covid-lezárások éveit már egy ideje magunk mögött tudhatjuk, a forgalom csak fokozatosan tér vissza a járvány előtti szintre. De hogy áll most a helyzet?

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsának adatai

A koronavírus-járvány igencsak visszavetette a légiforgalmat, akár személy-, akár áruszállításról beszélünk. Noha Európában úgy éljük meg, hogy a lezárások időszakának már évek óta vége, bizonyos országok csak később engedtek a szigorításokon. Éppen ezért a légiforgalom lassan, fokozatosan térhet vissza a korábbi szintre.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) rendszeresen közöl adatokat a repülőterek forgalmát illetően, és a legfrissebb kimutatásaik szerint a világ összesített reptéri forgalma már kiteszi a járvány előtti szint 93,8%-át. A forgalmat azonban több szempontból is vizsgálhatjuk.

Ha legnagyobb utasforgalmat nézzük, akkor az atlantai Hartsfield-Jackson nemzetközi repülőtéré az első hely, hiszen itt a tavalyi évben több mint 104 millió utas haladt át. A második leglátogatottabb reptér a Dubaji nemzetközi repülőtér, ahol csaknem 87 millió utas fordult meg, míg Dallas/Forth Worth nemzetközi repülőtér majd’ 82 milliós utasszáma a harmadik helyet szerezte meg.

Óriási nemzetközi forgalom a világ repterein

Noha a statisztikák szerint a tíz legforgalmasabb reptér között öt is az Egyült Államokban helyezkedik el, kizárólag a nemzetközi utasforgalmat számítva máshogy alakulnak a helyezések. Ilyen módon Dubaj kerül az első helyre, a London-Heathrow a másodikra, Amszterdam pedig a harmadik helyet tudta megszerezni.

Nemzetközi utazás ferihegyi parkolással

Ön is nemzetközi utazást tervez, és a lehető legkényelmesebben szeretne kijutni a reptérre? Az indulás Ferihegyen parkolással egybekötve is egyszerűen megoldható, hiszen őrzött vecsési parkolónkból ingyenes transzfert biztosítunk utasaink számára. Lépjen velünk kapcsolatba!